Rólunk Rendelj! Kritikák Ajánlók Könyvkritika Starbucks Frappuccino

2015. augusztus 11., kedd

Nyárvégi olvasmányok

Bemutatnánk röviden pár könyvet, könyvsorozatot, amit ebben a szűk egy hónapban, unalmas napjaitokon, esetleg a tengerparton heverészve elővehettek. Ezek inkább romantikus tini könyvek, reméljük találtok olyat, ami kedvetekhez illő. ;)

1.  Leiner Laura: Bábel 

Elkezdődött az Európa szerte híres és elismert Sziget fesztivál. Ha azon  szerencsések közé tartozol, akik bérlettel élvezik majd az eseményt, akkor mindenképp vedd elő a Bábelt -főként, ha először mész fesztiválra-, ugyanis ez a regény tökéletesen átadja a fesztiválok hangulatát, és minden van benne, ami egy átlagos tini életében előfordulhat: energiaitaltól rendszeresen túlpörgő, gyönyörű legjobb barátnő; szívtipró legjobb fiúhaver; Facebook mániás kishúg és persze az aggódó szülők... Ez a sztori egy szerethető lány, Zsófi szemszögéből olvasható, aki leginkább a kedvenc együttese miatt érkezik a fesztiválra, de számos kaland éri őket a Bábelen, és a zenén túl megismeri az ilyen események igazi, sokszínű arculatát.



2. Jenny Han: Nyár trilógia (A nyár amikor megszépültem; Nincs nyár nélküled; Örökké nyár lesz) 


Az első részben (A nyár amikor megszépültem) megismerhetjük a majdnem 16 éves Belly tökéletes(nek látszó) nyarát, amikor édesanyjával és bátyjával, Stevennel lemennek Cousins Beach-re, anyja legjobb barátnőjének, Susannah nyaralójába, ahol az egész szünetet töltik. Belly úgy érkezik a nyaralóba, hogy idén végre meghódítja Conrad (Susannah idősebb fia) szívét. Nagyon szeretem ezt a könyvet, és igazából az egész sorozatot, mert először is nyáron, tengerparton játszódik, Conrad számomra tökéletes és Belly is egy szimpatikus karakter -eltekintve néhány hülye döntésétől és gondolatától-, én nagyon gyorsan kiolvastam mindhárom könyvet, a harmadik részt pedig sírva fejeztem be, hogy "miéééért van vége, nem akarooooom". 








3. Lauren Conrad: L.A. Candy (+ Édes kis hazugságok; Cukor és máz)


Az általam egyik legkedveltebb, amerikai televízíós személyiség, Lauren Conrad tökéletesen bemutatja debütálló könyvsorozatában a valóságshow-kat, ahogyan még senki se látta. Jane legjobb barátnőjével, Scarlettel LA-be költözik, új munka, utóbbi pedig továbbtanulás miatt. Egyik nap felkarolja őket az egyik leghíresebb tv-s producer, aki páratlan lehetőséget ajánl a lányoknak. Először nem tetszik nekik ez az egész, de rájönnek, hogy senki nem azért megy Los Angelesbe, hogy egy senki maradjon. A szerelemen, gazdagságon és csillogáson túl vajon jól cselekedtek a lányok? Jobb lesz ezután az életük? 



4. Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő 

Ezt a könyvet végtelenül romantikus alkatoknak ajánlom és inkább csak időhúzás céljából. Nekem nem jött be annyira, mivel túl érzelgős, de aki kedveli az ilyen típusú könyveket, az mindenképp olvassa el. Sadie nyári munkája a lakhelyén levő gazdag nyaralónegyed egyik villáján van. A fiatal lány mit sem sejtve megy a házhoz, ahol édesanyja dolgozott eddig, de a nő várandóssága miatt át kell vennie helyét. Kiderül, hogy a híres fiatal rockzenész, Jax Stone a munkaadója. A fiatalok rendesen felforgatják egymás életét, ugyanis kölcsönös vonzalmat éreznek egymás iránt, de mindketten tudják, hogy ez a románc nem vezet jóhoz.  A végére kiderül, hogy le tudják-e győzni a világaik közti űrt és az ellenük irányuló tényezőket.



5. Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?

Sokat gondolkoztam már, hogy létezik-e szerelem első látásra. Ez a könyv segít megválaszolni a
kérdést Hadley és Oliver meglepő kapcsolatával. Hadley éppen apja második esküvőjére utazik New Yorkból Londonba, míg Oliver, hát ez nem publikus adat, olvassátok el. :D
Először a váróban pillantja meg Hadley a fiút, majd a repülőn is közel kerülnek egymáshoz - a lány jegye a 18A-ra, Oliveré pedig a 18C-re szól. A fiatalok egy hullámhosszon vannak, élvezettel követhetjük végig megismerkedésük történetét. A szerelmi szál mellett több témát érint a regény: családi kapcsolatok, esélyek.



6. Claire Loup:  Amikor életemben először 

Julie az érettségit követő nyáron végigveszi azokat a pillanatokat, mikor életében először csinált valamit - összefüggésbe hozva a mostani helyzetével. Ezeket az alkalmakat vagy szórakoztatóan, vagy lehangolóan, vagy megdöbbentően élte át a lány, a lényeg, hogy sorait olvasva mindegyik alkalom valamilyen érzelmet kivált az olvasóból, s remekül felhívja a figyelmet egy kis nosztalgiára a saját első alkalmainkról. Könnyed humoros-ironikus olvasmány.






6+1 Neymar - A hivatalos életrajz

Focirajongóknak (vagyis inkáb FC Barcelona/brazil drukkereknek) ajánlom a brazil csillag életrajzi kötetét. Neymar és szeretett édesapja egyaránt megszólal a könyvben, végig követhetjük a focista felnőtté válását, a foci iránti szenvedélyét és felemelkedését a profi labdarúgók közé. Megismerhetjük a pályán kívüli apuka életét, betekintést nyerünk kisfiával való kapcsolatába. Neymar őszintén vall a sikeréről, félelmeiről, érzéseiről és a jövő zenéjéről. Több eddig még nem publikált érdekességet is olvashatunk, amelyek által úgy érezhetjük, mi is ismerjük a kis Juninhot.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése