Rólunk Rendelj! Kritikák Ajánlók Könyvkritika Starbucks Frappuccino

2014. augusztus 25., hétfő

1. kritika

Megérkezett az első kritkám, egy 1D fanfiction-t fogok értékelni, na kezdem is.

Cím: Olyan címet válaszottatok, ami egyből elárulja, hogy mi fog történni, legalábbis ha az ember ránéz és tudja, hogy a 1D szerepel benne, elkezdi sejteni, hogy vajon hogy fognak kialakulni a szerelmi szálak és nem sok rejtély marad az olvasó számára.
Prológus: Sajnos nincs, szóval nem tudok mit értékelni. Szerintem nagyon fontos egy szépen megfogalmazott prológus, ami felkelti az olvasó érdeklődését és úgy vág bele az olvasásba, hogy már van pár információja a történetről.
Fülszöveg: Szintén hiányzik. Ez nem baj, mert több blog írója kihagyja.Ez helyett pedig megjegyzem a könyborítót, nagyon szép lett. :)
Történet: 15 fejezeted van, de azt nagyon hosszú lenne értékelni, úgyhogy ha nem baj, külön nem értékelem, hanem összefogalom az olvasottakról kialakult véleményem.
 Tehát, az első részben elindul a történet, Cornelia-t és legjobb barátnőjét elhívja Niall a 1D villába Londonba. Kiszámítható. Ne haragudj, de az első fejezet után éreztem, hogy mi lesz a folytatás, és a sejtéseim beigazolódtak, a sajtó közbenjárásával kirobban a pletyka, ami végül nem csak pletyka lesz. Tudom, hogy szeretted volna, hogy ez a blog ne egy sablonsztori legyen, de mivel rengeteg -és még annál is több 1D fanfiction íródott, nagyon nehéz ebben a kategóriában maradandót alkotni. A következő részekben próbáltátok bonyolítani az eseményeket, de számomra egyik dolog sem volt meglepő. Még egy dolog pedig: a történetbe belevettétek pl. a londoni városnézést, ami egy jó ötlet, mert hát két lány öt fiúval turistásat játszik, a végén pedig Liamék elszöknek, csak nagyon átsuhantatok rajta, tehát pár helyen észrevettem, hogy kevés leírást raktok bele az adott helyzetekről
 Kitérek kicsit az írásmódotokra is: szóhasználatotok rendben van, a helyesírásról pedig nem mondhatom el ugyan ezt. Elírások, lehagyott betűk és vesszők hiányával találkoztam a részeknél. Az utóbbi nem is annyira feltűnő, de az első két dolog annál jobban szembetűnő, erre figyeljetek jobban picit. A mondataitok is rendben vannak, de nagyon sok a tőmondat, ami néhol zavaró tud lenni. A párbeszéd-leírás aránya nagyjából rendben van.
Szereplők: a szereplők választásásnál egy pár már adott volt, a Cornelia-t megszemélyesítő lányt nem sok blogon látom viszont, és szerintem illik a szerepre, de Hope-ot alakító csaj több történet főszereplője.
Cornelia megformálása nehéz feladat lehetett, mert ő a történet egyik mozgatórugója és szerintem jól sikerült kialakítani tulajdonságait. Hope viszont számomra ellenszenves, ne kérdezzétek miért, egyszerűen az első soraitól kezdve nem szimpatikus nekem, ráadásul személyisége kicsit sablonos.
Niall karaktere aranyos, a testvéri kapcsot is jól leírtátok.
Liam meglepett, a legtöbb blogban úgy olvashatok róla, hogy egy szende, visszahúzódó srác, itt viszont tetszett, mikor az első éjszaka utáni reggelen visszaszólt Niall-nek. 
Az első pár fejezetben a többi fiúnak nincs fontos szerepe, az csak később bontakozott ki.

Összegezve pár tanács, amit vagy megfogadtok, vagy nem, rajtatok áll. :)
- Figyeljetek a helyesírásra, inkább háromszor olvassátok át, minhogy 30 hibával tegyétek ki.
- Próbáljatok hosszabb, kerekebb mondatokat alkotni, így élvezhetőbben olvasható a történet.

További jó blogolást, remélem nem bántottalak meg titeket semmivel! xxx


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése